Giftfria kläder

fashion-shoot-38-1487923-1279x829Barn är mycket mer känsliga än vuxna för kemikalier i kläder. Det är mycket vanligt att det finns farliga kemikalier i såväl kläder som skor för barn och ofta finns ftalater som är förbjuda i leksaker och i vissa barnkläder. Ftalater är förbjuda i leksaker för att barnen kan tänkas stoppa dem i munnen. Ändock finns de i många av de kläder som du köper i butiker för att använda på dina barn. Då ligger de giftiga kemikalierna mot huden och man vet egentligen inte vilken typ av skada detta kan orsaka. Gifterna far sällan bort med en vanlig tvätt även om småbarnsföräldrar har börjat ta till vanan att tvätta kläderna innan dess att de sätter dem på barnen. Det kan vara svårt för dig som förälder att veta vad kläderna innehåller, men man ska inte behöva köpa second hand för att vara säker på att kläderna är giftfria.

Det är vanligt att det finns ftalater, nonylfenoletoxylater samt perflourerade ämnen i kläder som dessutom är temperaturtåligt och har vatten-, smuts- och fettavvisande egenskaper. Det innebär att dessa ämnen sällan far bort efter en tvätt och mycket av det är kvar även efter 100 tvättar. Därför kan du helt enkelt inte tvätta bort de giftiga ämnena. Det enda som du kan göra för att undvika att ditt barns känsliga hud ska komma i kontakt med giftiga ämnen är att köpa giftfria kläder. Detta kan du göra hos oss. Vi är måna om dig och ditt barn och säljer enbart kläder som är av hög kvalitet och som inte har behandlats med giftiga kemikalier eller ämnen. Du kan alltid känna dig trygg med de kläder som du handlar från oss och behöver heller inte tvätta dem innan dess att du sätter dem på ditt barn. Våra kläder är alltid garanterat helt giftfria.