Skötselråd för barnkläder

cloth-care-stackNär det gäller att ta hand om barnkläder är skötseln väldigt viktig. Även om vissa barnkläder är mer slittåliga än andra är det bra om man tar hand om dem på rätt sätt för att de ska hålla så länge som möjligt. Först och främst finns det oftast skötselråd för barnkläderna på den lilla lappen med tvättråd på insidan. Dessa bör du följa så gott som det är möjligt och helst tvätta barnkläderna med liknande plagg. Det är en fördel om du har en tvättmaskin hemma när det gäller barnkläder, då en del fläckar kan vara svåra att få bort om de hinner torka in och man kan behöva tvätta dem direkt när olyckan är framme.

När du tvättar barnkläder sorterar du tvätten efter färger. De plagg som har ett trygg på sig ska alltid vändas ut och in. Det är även en fördel om du gör detta med alla plagg, då det kan undvika noppor på kläderna. Om du inte vänder kläder med tryck ut och in slits de mot tvättrumman och får därmed en kortare livslängd. Du ska heller inte använda tvättmedel som har blekmedel i sig. Använd rätt mängd tvättmedel och tvätta i rätt temperatur. Att använda en torktumlare sliter på kläderna i längden och kläderna mår bättre av att man hängtorkar dem.

Torktumling förkortar klädernas livslängd. Om kläderna ska strykas ska de strykas i rätt temperatur och du bör aldrig stryka direkt på tryck, då dessa kan smälta. Om kläderna som ska strykas har tryck stryker du dem på baksidan. Kläder som är tillverkade av kvalitet och som kommer från T & M håller sig lika mjuka efter varje tvätt. Följ tvättråden på kläderna för att de ska få så lång livslängd som möjligt och se lika fina och fräscha ut som när du köpte dem.